Kortlægning af smittepres i økologisk svineproduktion

Kortlægning af smittepres i økologisk svineproduktion - SEGES Projektsitet

Projektets formål er at fremme sundheden i økologisk svineproduktion ved at udvikle en strategi for brugen af sundhedsfremmende bakterie-/gær kulturer (probiotika). 

Dette gøres på basis af en kortlægning af smittetrykket i en økologisk svinebesætning med både sohold og smågrise. Billedeligt talt tages et ”luftfoto” af produktionen, og niveau af smittetryk analyseres på udvalgte spots. Dernæst lægges en strategi for tildeling af probiotika i foderet med henblik på at reducere udskillelsen af smitstof via gødningen, hvorved smittetrykket i grisens nærmiljø reduceres.

En prototype (model I) for tildelingsstrategi pilotafprøves, og når erfaringerne herfra foreligger, justeres modellen (model II) og afprøves i 2- 3 økologiske besætninger.

Notat.

© 2021 - SEGES Projektsitet